27 Mart 2012 Salı

Fatih Terim Ayarı!



Öncelikle durum değerlendirmesi yapalım ki gerizekalı beyinler bizim dediklerimizi anlamazlar ama örnekler belki kafalarında kalabilir... Futbolda özellikle Almanya ve İtalya’da sezon bitmeden transferler olur. Futbolcu daha sezon bitmeden gider yeni bir kulüple anlaşır ama gideceği takımın maçında aslanlar gibi oynar ağzını açamaz kimse. Hatta bu sene Basel- Bayern Munih serisinde Shaqiri bu olaya güzel bir örnektir. Bu bir gerizekalılar..

Yine futbolda özellikle de ülkemizde kiralık oyuncu alma durumu vardır. Ama ülkenin Fenerbahçe- Beşiktaş gibi takımları kendi oyuncularını (beğenmedikleri topçuları) kiralık gönderdikleri takımla olan maçlarında görmek istemezler. Galatasaray da geçmişte bu hatayı yapmıştır ama bu sene şükürler olsun ki Galatasaray yapmadı. Kiralık Culio ve Stancu aslanlar gibi oynadı. Ama diğerleri buna cesaret edemedi. Bunlar da iki gerizekalılar..

Vaktiyle Sakarya'ya kiralık verdiğimiz Kingston süper oynadı ve o maç 0-0 bitti. Yine 2000 sezonunda Saffet Akyüz, buna benzer Murat Erdoğan ve birçok kiralık oyuncumuz bize karşı oynadı. Kimse Galatasaray'ı böyle şeylerle itham edemez.

Şimdi mevcut duruma bakalım. Galatasaray-Kayseri maçı sonrası Fatih Terim Culio’nun tekrardan kulübe dönmesini istiyor. Oyuncu da kiralık süresinde olabildiğine hizmet verip, sene sonu asıl hedefi olan kulübüne dönmek istiyor. Bunu da bir ay önceden diyor ve hafta sonu da yaptığı röportaj ile de ‘Oynamak istemezdim ama Ordu halkıma saygım yüzünden oynayacağım.’ diyor. Bu olay bu kadar net iken Orduspor’un Galatasaray kulübünden kovulan çakal başkanı ortalığı yangın yerine çevirdi ve şike olayları tescillenmiş kulüplerin direktifleri ile play-off derdi olmadığı için son 2 ayın parasını vermek istemedi ve sözde fair-play hikayelerine Galatasaray’ı alet etti. 

Şimdi Telegol'de İmparator çıkıp, Culio'nun sözlerini çarpıtanlara fena halde hardcore bir ayar verdi ve hepsi bir anda dilini yuttu. Fatih Hoca'nın bu yaptığı takımın üstündeki olumsuz havayı da ortadan kaldırır. Haftalardır beklediğimiz buydu. Hakem hatalarına, medya saçmalıklarına sert çıkmazsanız tepenize sıçarlar. 


İŞTE O TARİHİ AYAR!



BÜYÜKSÜN İMPARATOR!

2 yorum:

  1. adam sessiz durdu durdu... ama bi yere kadar tabi

    kılıcı çektirdiler artık TERİM e herkes akıllı olsun artık :)

    akılcı çözüm de ingiltere gibi bu işin kurala bağlanıp kiralık oyuncuların şartlarının belirtilmesi, kulüplerin menfaat ilişkilerine bırakılmaması

    YanıtlaSil
  2. Dediğin gibi uluslararası arenada bu türden bir sürü düzenleme ile kurallar kulüpler için değil; oynanan oyunun daha sağlıklı ve fair şekilde ilerlemesi için konuyor. Ama kalibresi yüksek liglerin uygulamadığı play-off sistemini uygulamaya koyuyoruz; 'belki onlarda bize uyar' edebiyatını yaparak hem de. Aslında ülke futbolunun sıkıntıları çok. Mesela üçüncü ligde '25 yaş üstü futbolcular oynayamaz' kuralı, Paf liginin A2 ligine dönüştürülmesi sonucu gençlerin önünün tıkanması gibi onlarca konu var. Şimdilik kafamızda sadece bu sene yaşanacak şampiyonluk var. Ama sezon güzel bitsin bizde burdan dilimiz döndüğünce bu konuları anlatmaya çalışırız. Belki bir yerlere ulaşır, kimbilir..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails