21 Eylül 2010 Salı

Ufuk Ceylan


Son 3 maçta 1 gol yemiş olmamız takım olarak defansta iyi gittiğimizin bir işareti.Bucaspor'un hücum anlayışı Manucho üzerine kurulu olsa da sonuç olarak çok fazla açık vermedik.Servet ve Neill'in birbirlerine daha da iyi uyum sağladığını görüyoruz.Bunun yanında genç kalecimiz Ufuk Ceylan'ın da gol yememeye alışması oldukça önemliydi.İki maçtır kalesini gole kapatan Ufuk Ceylan,bu sayede kendisine olan güvenini de kazanarak kalede kalıcı olma yolunda ilerliyor.

Genç yerli kalecilerin revaçta olduğu şu dönemde Rijkaard'ın da artık Ufuk'ta karar kılması kalemizin geleceği için çok önemli.Tabi Karpaty maçında neden Aykut oynadı sorusunu da sormadan edemiyoruz.Aykut'a gereken şans fazlasıyla verildi.Ufuk da şu an şansını kullanmaya başladı.Bana kalırsa hatalı gol yese de en başta Rijkaard'ın Ufuk'a güvendiğini hissettirmesi lazım ki yediği gollerden sonra oyundan kopmasın.Yıllardır Simovic,Taffarel ve Mondragon gibi isimlere kalemizi teslim ettik.Onların hizmetleri elbette tartışılmaz ancak Galatasaray gibi yıllardır altyapısıyla gündemde olan bir takım yıllarca kaleci çıkaramadıysa bir sıkıntı vardır.Ufuk da altyapı oyuncumuz değil ama gelecekte kalemizi alacağından hiç şüphem yok.

Son olarak kaleci antrenörümüz Nezihi Boloğlu'na değinerek yazıya nokta koymak istiyorum.Yıllarca kalemizi emanet edemediğimiz Nezihi (üstelik 1.kaleci Hayrettin iken) bugün takımda kalecilerimizi eğitiyor.Nezihi'nin kişiliğine bir sözüm yok ama tek tecrübesi Cantona'dan dayak yemek olan bir kaleciden bahsediyoruz.Kalecilerimizi şimdi Taffarel eğitseydi fena olmaz mıydı?

2 yorum:

  1. Ufuk sakatlandığında kameralar Aykut'u gösterince eyvah dedim ama sonrasında allahtan Ufuk devam etti. Bugün iyi olduğu ile ilgili haberlerde geldi. Ufuk'ta mutlaka ısrar edilmeli kalemizi Türk kaleci koruyacaksa bu isim Ufuk olmalı.

    Ayrıca Nezihi konusuna ise kesinlikle katılıyorum. Koskoca Galatasaray'ın altyapısından 1 tane bile kaleci çıkmıyorsa, 8 senedir bu takımda olan Aykut 1. kaleci olamıyorsa bunda Aykut kadar Nezihi'nin de suçu vardır.

    YanıtlaSil
  2. Aslında Aykut da kaleye geçmeyi pek istemedi gibi.Ufuk'un sakatlandığını görünce "Hssktr!" ifadesi oldu suratında adam güvenini kaybetmiş artık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails