22 Eylül 2010 Çarşamba

Basit Fenerli’nin Boyundan Büyük Kışkırtma Yazısı



Aslında hiç tanımadığım bir zattı 15 dakika öncesine kadar. Hem de Ligtv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni olmasına rağmen.Ama bu zat aklınca Fenerbahçe’nin Sami Yen’e gelişinden rahatsız olan Galatasaraylıları kışkırtmak,tuttuğu takımında taraftarlarına oynamak için ne yaparım ne ederim demiş ve bir yazı yazmış bugün .

Yazıya geçmeden hemen söyleyelim klasik ve basit fikirli,yaranmaya ve yamanyaya çalışan bir arkadaş bu C. K.Yazının içeriğinde de göreceğiniz gibi klasik yollara başvurmuş,Aziz Yıldırım hayranlığını! (ki bu basının birçok Fenerli yazarının ortak tutumudur) açıkça ve ona göstermeye çalışarak dile getirmiş.Yazının tamamında bu türden yaklaşımlar içinde bulunan C.K. yazının sonunda da diğer takımları da işin içine katıp ,kendince dostluk mesajları verip yazısını tamamlamış.

Gelelim yazının içeriğine…
Tekrardan söylüyorum bu yazı, içinde Galatasaray antipatisi ve ezikliği olan bir Fenerlinin yazısı. 5 Ekim 1981’de Ali Sami Yen’de yaşadığı bir Galatasaray galibiyetini anlatan C.K. aynen şu cümleyi kullanıyor. "5 Ekim 1991 gençlik hatırası, benim Ali Sami Yen Stadı ile ilgili kafama kazınmış ve ölene ya da bunayana dek zihnimden silinmeyecek en güzel anıdır."

Yazının devamında da önümüzdeki hafta oynanacak maç ile ilgili fikirlerini anlatan C.K. şu cümleyi kullanıp ,asıl bu yazının mesajının kime verildiğini belli ediyor. "Türkiye'de stat devriminin öncüsü Aziz Yıldırım da muhtemelen son bir kez oturacak, Ali Sami Yen Stadı'nın koltuklarında..."

Son olarak da "Ve tribüne gelecek sarı lacivert yürekler son kez inletecekler Mecidiyeköy'ü "Fenerbahçe" sesiyle..." cümlesiyle de Galatasaray’ın stadında ,evinde oynanacak maçı kasıtlı olarak başka yerlere çekmeye çalışıyor.

Anlaşılan bu arkadaş zamanında Can Tanrıyar,sonraki dönemlerde Selçuk Yula,Gürcan Bilgiç,Ercan Saatçi gibi isimlerin yolunda gitmek niyetinde.Olayı yer yer dramatize ederek;yer yer kulübünün taraftarlarına gaz vererek,yer yer de birilerini pohpohlayarak yazan C.K. ‘yı elbetteki Galatasaray kulübü kaale bile almaz.Ama bu basit işlerden bu tip yazarlar artık vazgeçmeli.Senelerdir süren eziklikleriniz bu basit olaylarla bitmez .Bence bunu anlayın,bizim niye yok edebiyatınız bu tip kışkırtmalarla bitmez bitmeyecek de…

Dip Not:C.K. anlayacağınız üzere bu arkadaşın isminin baş harfleridir.İsminin önemi olmadığından tamamını yazma gereği duyulmamıştır.

Dip Not(2):Kendisini tanımadığım için araştırdığımda şöyle bir gruba rastladım ayrıca:

YAZININ TAMAMINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

2 yorum:

  1. fenerlilerin en büyük silahı bu zaten.sözde dostluk hikayesi,alttan fanatiklik yapmak

    YanıtlaSil
  2. Aynen öyle.Bu klasik numaralarını devamlı yaparlar.Bu yazıyı yazan sözde yazar da akıl oyunları yaparak,aklınca dostluk mesajları altında fenerbahçe fanatikliği yapmaya çalışmış.Ama bu numaralar fena halde sıktı artık..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails