30 Eylül 2010 Perşembe

Galatasaray Cafe Crown 69 - 58 Spartak Saint Petersburg



Euro Cup maceramızın ilk maçı öncesi herkeste endişeler hakimdi.Yeni koç,yeni düzen ve sakatlıklar bu endişelerin oluşmasında temel etkenlerdi.Ancak maçtan önce Evren'in bu maçta oynayacak olması ve Shipp'in sakatlığının geçmesi kısacası tam kadro maça çıkacak olmamız maç motivasyonunu bir kat arttırdı.

Maç öncesi de başta resmi site olmak üzere bu maçın organizasyonun iyi yapılması ve hazırlık maçlarında alınan skorlar seyircinin maça gelmesini sağladı.İşte böyle şartlarda başlayan maç baştan sona üstünlüğümüzde oynandı ve istenen skor alındı diyebiliriz.Sayı dağılımının farklı oyunculardan olması ve yenen 58 sayı dikkat çeken noktalar.Sonlarda skor korunabilinirdi ama olmadı.İlk resmi maç ve 11 sayı fark yine de çok güzel...


Maçın farklı noktalardan değerlendirmesine geçecek olursak;
1-Bu maç gösterdi ki yeni sistemde Rancik daha az süreler alacak bu yüzden de geçen seneki Rancik bu sene olmayabilir.
2-Evren ile ilgili birçok yazı yazdık ve onun öneminden bahsettik.Evren de önemini ve değerini bu maç ile kanıtlamış oldu.
3-Shipp skor gücümüz olacak.Bu yüzden onun üzerinden kurulacak setler çok ama çok önemli.
4-Oyun kurucu mevkimiz asist olarak yeterli olacak;ancak işin sayı boyutunda sorunlar mevcut.
5-Ermal geldiği günden beri taraftar ile yakaladığı bağın büyüsünden bahsetmekte.Tufan,Hüseyin,Fatih geçen senelerin yerli kahramanlarıydı,bu seneki yerli kahraman Ermal olacak gibi.
6-Oktay Mahmudi'nin olduğu yerde iddialı ekipler ve sert savunmalar olur.58 sayı hem de sezonun başında yemek çok önemli ve değerli.
7-Ayhan Şahenk bana kalırsa Galatasaray'ın basketbol mabedi.Abdi İpekçi veya başka bir salon yerine maçlar burada oynansa daha iyi bir uyum yakalanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails