13 Eylül 2010 Pazartesi

SEYİRCİ Mİ, TARAFTAR MI?



12 Dev Adam, ne olursa olsun önemli bir başarıya imza attı ve ülkemizde düzenlenen turnuvayı 2. olarak tamamladı.Milli takımın taktiksel anlayışı,oyuncuların katkıları ,koçun verebildikleri, veremedikleri,Ersan’ın rüya gibi başladığı turnuvayı çok kötü bitirmesi bu turnuvada akıllarda kalacak şeyler. Ancak asıl akıllarda kalacak şey; taraftar olamayan, gerçek anlamda maçlarda seyirci kalan kuru kitle olacak.

Özellikle son iki maçta ‘Dağ Başını Duman Almış’ marşından bile usandıran seyirci, gerçek anlamda paralı ama işe yaramayan seyirci idi. Final maçında İspanyol hakem saçma sapan kararlar verirken en ufak tepki bile gösterilmedi. Takım geriye düştüğü anlarda seyirci oturduğu yerden maçı izlemekle yetindi. Az çok basketbol ile ilgilenen, Euroleague maçlarını takip eden bir seyirci çok iyi bilir ki; basketbol seyircisi hakemi,rakibi çok fena etkileyebilir. Panathinaikos,Partizan,Maccabi deplasmanları gerçek bir cehennemdir ve ev sahibi taraftar baskısı ile hakemi yanına alır.

Şuna eminim ki bu final Oaka’da oynansa dünkü hakemler kesinlikle bu kadar rahat olamazdı.Çünkü salonu dolduran binlerce insan onları hakemi her türlü rahatsız eder;hakemin kararlarını değiştirirlerdi.Ancak,maalesef milli takımlarımızın ciddi taraftar problemi var.Sadece basketbol için geçerli değil bu durum.Futbolda da A Milli Takım ciddi bir taraftar problemi yaşamakta.Seyirci olarak sorun yok ama taraftarlık boyutunda takımına katkısı olmayan kuru kalabalıklar var.Bunu insanlar akıllarında çözmeliler öncelikle ;ancak federasyonlarda bu olaya karşı duyarsız.Özellikle önemli milli maçlarımız sponsorların bedava biletlerine mahkum edilmiş durumda.Böyle olunca da gerçek taraftar salonlardan,statlardan uzak kalıyor.

Hal böyleyken milli maçlarımızdaki ev sahibi avantajımız her geçen gün kaybolmakta.Dünkü maçta yaşanan hakem hatalarına karşı duyarsız seyirci profilimiz bence artık bir şeyleri hareketlendirmeli.Ev sahipliği kuru kalabalık ile olmaz,ev sahipliği baskıyı rakibe,hakeme yansıtan taraftar ile olur.Bunu başta federasyonlar,sonra da maçlara giden seyirciler artık anlamalı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails