19 Eylül 2010 Pazar

Kazanmaya Alışmak


Maçın en kötü iki adamından biri olan Ayhan(diğeri malumunuz Mustafa Sarp)o golü atmasa ,eminim ki birçoğumuz farklı düşüncelere sahip olacaktık.Ancak Ayhan'ın attığı golden sonra Galatasaray'ın kendini bulması,büyük takım hüviyetine bürünmesi bu takımın oynadığı futbolun negatif olmasının nedenlerinden birinin özgüven yetersizliği olduğunu gösterdi.Daha farklı nedenler de bir çırpıda sayılabilinir;ancak golden sonra bilinçli ataklar yapılması,pas trafiğinin istenen düzeye gelmesi çok önemliydi.

Dünkü maçın geneli Galatasaraylıları bunalttı hatta öfkelendirdi.Çünkü her ne kadar zemin felaket olsa da;pas yapamayan ,ileriyi düşünemeyen,uyumsuz bir Galatasaray takımı vardı.Bunun da ana sebebi Mustafa Sarp ve Ayhan'dı.Mustafa Sarp'ın pozisyon alamama durumu takımın tamamını etkiledi.Onun statik oyunu pas trafiğini önledi.Rakibin yarı sahasında alamadığı toplar(kendi pozisyon hatasından)Kewell ve Pino'nun kanatlarda sıkışmasına neden oldu.Kanatlardaki verimsizlik de Baros'un oyununu etkiledi.Ama Ayhan'ın 692 gün sonra attığı gol herşeyi değiştirdi.


Genel olarak maçın hikayesi böyle idi.Oyuncu bazında değerlendirme yapacak olursak Ufuk ile başlamak lazım.Ne olursa olsun takım iki maçtır gol yemiyor.Dün Ufuk bir ara sakatlanıp ,oyundan çıkacak işareti verildiğinde kameranın döndüğü ismi gören tüm Galatasaraylılar yine mi geliyor demişlerdir.Ama Allah'tan bu olmadı ve bu birkaç gün içinde Ufuk'un sakatlık haberi gelmez.Ancak Ufuk topu oyuna daha hızlı sokmayı öğrenmeli.Serdar Kurtuluş iyi bir alternatif olduğunu gösterdi ve Ali Turan kabusunu Sabrisiz dönem de çekmeye gerek yok dedirtti.Misimovic oldukça pasifti ve hayal kırıklığı yaşattı.Onunda Arda gelene kadar ciddi bir kredisi var ve Arda ile çok daha iyi olacağına inanıyorum.Mustafa hiçbir zaman 11 oyuncusu olamaz.Arda gelince Cana 'ya kavuşma gerçekleşmeli.Ayhan günden güne ivme kaybederken bu attığı gol çok önemliydi.Maç boyu felaketti ama kazandırdı.Pino da ısrar edilmeli ama Galatasaray'ın oyunu kontraya dönünce bu olmalı.Çünkü Pino dün bir kez daha kanıtladı ki kapanan,kanatlarını iyi savunan ekiplere karşı Pino kilit açıcı olamayacak bir oyuncu.Pino Kewell'ın yedeği olabilir ki Kewell'da üst üste 90 dakikalar kaldıramıyor ve verimliliği de düşüyor.

Sonuç olarak Galatasaray Ardasız çıkılan ikinci maçını da kazandı ki bu gerçekten çok ama çok değerli.Golden sonraki Galatasaray'da ümit vermesi gelecek için kazanma alışkanlığı getirecektir.

Dip Not:Çift spikerle maç sunma ilk uygulanmaya başladığı zaman şu yazıyı yazmıştık.Ve fikirlerim hala aynı çift spiker uygulaması hele de iki Melih ile olduğu zaman kabusa dönüşüyor.Dün ısrarla saçmaladılar ve bolca espri yaptılar.Bu uygulama daha çok can sıkar...

3 yorum:

  1. Ufuk sakatlandığında kameralar Aykut'a döndüğünde Aykut'ta tam bir "Allah kahretsin" ifadesi vardı.Aykut artık formayı almakta istemiyor.Kendine güveni bitmiş.Yedek kulübesinde oturmayı ve GS futbolcusu olarak kalmayı tecih ediyor. Bir benzerini yıllarca Vedat'ta yaşadık.10 yıl kenarda oturdu banamısın demedi.Böyle küçük düşünceli insanlarla başarı asla gelmez.Tamam yedek oturunca problem çıkarmayan rotasyon elemanları gerekli, buna lafım yok ama insan 10 yıl yedek oturup problem çıkarmıyorsa lütfen gitsin başka takımda yedek otursun.

    YanıtlaSil
  2. Dediğin doğru 2002-03 'ten beri Galatasaray'da olan ve yeteneği sınırlı bir kaleci Aykut.Gerçekten de umrunda değil kalede olmak,çünkü o da biliyor ki gideceği herhangi bir takımda yedek kalacak hatta başka bir kulübe yollanacak.Aykut'un durumu tamamen bu.Özgüvensiz ve yeteneksiz...

    YanıtlaSil
  3. Arda'nın gelmesiyle göbeğe Cana yerleşince işte o zaman takım ideal 11'ine ulaşacak. Tabi sağ bekte Sabri'yi de unutmamak gerek. Takımda gerçek manada sağ bek olan 2 isim var Serkan ve Neill. Sabri'de sonradan bek oldu ama sonunda öğrendi hatta takım ona muhtaç hale geldi. Serkan dün gerçekten çok iyiydi ve Sabri'nin alternatifi o olmalı. Bir şey daha var ki ne zaman Misimovic bu takımda en çok koşan oyuncular listesinde ilk 5'te yer almaz işte Misi o zaman farkını ortaya koymaya başlar. Ondan beklenti koşması değil fark yaratması. Takım onunla oynamayı bi an önce öğrenmeli.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails