24 Eylül 2010 Cuma

Antonio Lopez Nieto

Tam adı Antonio Jesus Lopez Nieto.Biz Galatasaray taraftarları için 2000 ruhu adına akıllarda kalan isimlerden birisi... Tarih 3 Kasım 1999'u gösterdiğinde yine bir şampiyonlar gecesi akşamıydı... Bu sefer takımımız şansız bir şekilde Avrupa'da tutunmak adına son maçına çıkıyordu ve rakip Milan'dı... İki kez geriye düştüğümüz maçta son 2 dakikada attığımız 2 golle Uefa Kupası'nda yolumuza devam etme hakkı kazandık.

Maçın hakemi Lopez Nieto,son dakikada verdiği penaltı kararıyla Milan'ı Avrupa'nın dışına iterken,Galatasarayımızın tarih yazacağı bir sürecin de fitilini ateşliyordu... O güne kadar hakemlerin yanlı tutumlarından çeken takımlarımızı düşününce hakemin bu denli cesur kararı bir an hepimizi şaşırtmıştı.Maç sonunda tüm futbolcularımız bundan sonrası için kupa yemini ettiklerini söylemişlerdi ve sözlerini tuttular.

Finale gelindiğinde maçın hakemi yine kader düdüğümüzü çalan Lopez Nieto'ydu.Nieto bu maçta Hagi'ye gösterip Adams'a göstermediği kırmızı kartla hepimizin tepkisini çekecek ancak kupanın alınmasıyla kimsenin üstünde durmayacağı bir karar verecekti.Bugün Uefa zaferimizi düşündükçe aklıma gelen isimlerden biri de Lopez Nieto'dur.

DİPNOT: Lopez Nieto aslında Uefa'dan önce Trabzonspor-Lazio maçındaki yönetimiyle de çok tepki çeken bir isimdir.

3 yorum:

  1. Milan maçının sonunda Star Tv ropörtaj yapıyordu soyunma odası çıkışında.H.Şükür geldi ve dedi ki: "Bizim için büyük bir zafer,az önce soyunma odasında kupa yemini ettik." Buna herkes o zaman gülüp geçti ama sözlerini tuttular.

    YanıtlaSil
  2. gördümde aklıma geldi suat kaya ne yapıyor ya bilen varmı???

    YanıtlaSil
  3. @adsız Bülent Korkmaz da anılarında o soyunma odası konuşmasını anlatır ve ne kadar inandıklarını dile getirir.

    @robinho32 suat kaya şu an Bank Asya'da Diyarbakırspor'un teknik direktörü...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails