12 Ocak 2012 Perşembe

Yiğit Gökoğlan ve Transfer Politikamız


Çok uzun zamandır gündemde olan, birçoğumuzu tatmin etmediğini veya aklımızda soru işaretleri bıraktığını düşündüğüm bir transfer gerçekleşti ve Yiğit Gökoğlan artık Galatasaray’da. Evet birçoğumuz tatmin olmadık ama Fatih Terim bu transferde epeyce ısrarlı oluşu, Yiğit’in de kaybettikleri Galatasaray maçı ardından transfer gerçekleşmiş gibi yorumlar yapması ve takımın kanat oyuncuları ile rekabete gireceğini iştahlı bir şekilde anlatışı düşünüldüğünde; hem hoca hem de oyuncu bu transferde ısrarcı ise bu transfer ile alakalı olumsuz konuşmak çok da fazla anlam ifade etmez. Ama..

Ama kısmı içinde birkaç yorum yapmak gerekir sanırım. Elbette ki kulübün maddi durumu, transfer bütçesi bizi yöneticiler kadar ilgilendirmez ama Melo’nun sezon sonu yüksek bir bonservis ile alınacak olması, gündemdeki Shaqiri transferi için haklı olarak ayrılması gereken milyon dolarlar, bana kalırsa Yiğit’den bir kalite daha iyi olan Turgut Doğan’ın çok daha düşük bir maliyetle takıma alınabilecek olması gibi tartışılması gereken düşünceler mevcut iken 2.8 milyon dolarlık bir Yiğit Gökoğlan hamlesi bana biraz sıkıntılı geldi. Ayrıca ara transfer için nev-i şahsıma münhasır adaylarım Necati, Uğur ve Olcan'dı. Olcan bu paralara belki takıma kazandırılabilinirdi ve bir yedek oyuncusundan çok takımı bir üst seviyeye çıkartacak, tek başına maç çevirebilecek bir oyuncu transfer edilirdi. Uğur da bugün Karabüklü oldu. Necati’nin de sözleşmesinin sezon sonu bitecek olması nedeniyle anlaşılan o ki, Necati sezon sonu için ideal bir transfer. Kısacası üçü de olabilirdi ancak mevcut koşullar altında bu transferler gerçekleşmedi.


Bu kadar transfer ve oyuncu yazmışken önümüzdeki senelerin forvet alternatifi için Erciyes ve Rize’de harikalar yaratan, her pozisyonda gol atabilen gerçek bir forvet Severin Brice Bikoko sene sonu için akılların bir yerinde kalmalı bence. İkinci Emenike etkisi yaratacak, henüz 23 yaşında iken düşük maliyetlere transfer edilebilinecek Bikoko, beklenenden de çok katkı verir alınması durumunda.


Sonuç itibariyle Yiğit hayırlı olsun Galatasaray’a. Orta açmada sıkıntılar yaşaması bence mevcut oyun tarzımızda çok da önemli değil. Hızı ve kanat bilgisi onun için önemli meziyetler ki bu özelliklerini olumlu kullanabilmesi onu aranan bir oyuncu yapacaktır. Kazım’ın alternatifi olacak Yiğit, inşallah kendini İstanbul’a adapte etmeden takıma adapte etmeye bakar. Her transfer yeni bir tat, yeni bir heyecandır ama bazı oyuncuların da takımdan ayrılması biri gelmiş kadar mutlu edecek inanıyorum ki herkesi. Nasıl ki geçen seneki takımdan Barış’ı, Sarp’ı, Zapata’yı gönderdiysek ve mutlu olduysak; başta Servet olmak üzere Aykut, Aydın, Sabri, Riera’yı gönderme vaktimiz geldi bence. Kaldı ki hoca da son maçtan sonra gidecekler var diyerek beni çok mutlu etti. Artık güzel haberleri beklemek kaldı bize…

1 yorum:

  1. gelenden degilde gidenden mutlu olmak ;işte bu yaraların sarılması oluyor galiba :S

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails