21 Mayıs 2012 Pazartesi

Bizim İçin 18. Şampiyonluk!


Bizim için son derece stresli ve İmparator'la gerçek Galatasaray'a dönüşün yaşandığı bir sezonu şampiyonlukla tamamladık. Bu seneki şampiyonluk hikayesini bizim gibi yaşayan yakın çevremiz ve bizi okuyan, bizi destekleyen, sevdiğimiz arkadaşlarımızın duyguları ile  sezonu kapatmanın çok daha özel olacağını düşündüğümüzden geride kalan bu sezonun son yazısı onların yaşadıkları duygulardan oluşacak. Bu seneki şampiyonluk kelimesi ile başlayan cümlelerde yaşanan bu büyük başarının bizlere neler hissettirdiğini gösterecek.

Bizlerden fikirlerini esirgemeyen twitter, GS Sözlük'teki kardeşlerimize can-ı gönülden 
teşekkür ediyoruz. İsimlerin üzerine tıkladığınızda katkı yapan arkadaşların twitter hesaplarına ulaşabilirsiniz.

 “İskeletler diyarında bir et parçası…”

Bitti denilen futbol. Yavaş yavaş ilgisini, en büyük zevkinden ve uğraşı olan futboldan çekmeye yeltenen futbolseverler. Yeşil saha içerisi hariç futbolun her türlü vukuatının konuşulduğu futbol camiası derken milyonlarca adama tekrar yaşadığının farkına vardıran bir takım.  Sanırım Fatih Terim'in de bizim için "teknik direktör"lük kavramından üstün bir adam olduğunun farkına varmıştır tüm Türkiye tekrardan, yanına aldığı Hasan Şaş’ın “biz”, yani Galatasaray taraftarı olduğunu görmüştür tüm renkler, tüm gol sevinçleri sonrası. En sevdiğin arkadaşının halı saha maçını izler gibi izledik tüm sezonu, Selçuk attıkça tellere yapıştık, Melo attıkça su alıp ona verip onu mutlu etmek ister gibi havaya zıpladık. Semih Kaya darbe aldığında sahaya girip onu sakatlayanı dövmeye yeltenir gibi hareketlendik ekrana… Bunlar daha uzar ama işin özü olarak; bu takım bir futbol takımından öte, bir aile gibi geldiyse bize tüm sezon, bunda bir miktar da olsa kimin payı varsa, o pay sahiplerinin hepsi kardeşimdir, abimdir, babamdır."


"Bu seneki şampiyonluk; her türlü şikeye, haksızlığa, adaletsizliğe karşı onurlu temiz bir şampiyonluk oldu bizim için.  Yine, yeniden İmparatorla güzel sezonların yaşanacağının anlaşıldığı bir şampiyonluk bu şampiyonluk. Yıllardır kopuk olan taraftar, yönetici, teknik ekip bütünleşmesinin yeniden olduğu bu sezon hiç unutulmayacaktır."
                    Emre ÇETİN


"Bu seneki şampiyonluk; tarihin en kirli sezonun ardından tarihin en temiz sezonunda kazanılan tertemiz bir şampiyonluktur. Bu sene şampiyonluk yeni başlayacak bir dört sezonluk periyodun ilk sezonudur."
                  

"Yıllardır göremediğimiz kadar üst düzey bir arkadaşlığın olduğu bu güzel takıma hep destek verdik. Onlar da federasyon ve yayıncı kuruluş kaynaklı oyunlar ve senaryolara rağmen alınlarının akıyla güzel bir şampiyonluk hediye ettiler bize, hem de Kadıköy'de... Hatırlayın ne demişti Fatih Terim; "Galatasaray istediğini istediği yerden alacak güçtedir."


"Bu paragraf bir teşekkür değil özür niteliğindedir... Hepimiz; "bu takımın toparlanması 2 yılı alır. Şampiyonluğu değil takım kurmayı bekleyelim" dedik. Bizleri yanıltan Fatih Terim'e Ünal Aysal'a en içten özürlerimi sunuyorum... Ufak bir not olarak şunu da ekleyeyim; diğer takımların taraflarını görünce, iyi ki Galatasaraylıyım diyorum..."




"Galatasaray'ın tarihinde her zaman varolan "ruh" kelimesinin yeniden Fatih Terim sayesinde dirildiği, kazanmaktan vazgeçmeyen bir takımın umudunu hep koruyarak son maça kadar taşıdığı son yılların en "ak" şampiyonluğu."


"2011-2012 sezonu ilk hazırlık maçından itibaren her maçının içinde ayrı bir hikaye barındıran bir sezon oldu. 2008 şampiyonluğundan sonra serbest düşüşe geçtikten sonra 2010-2011 sezonu sonucu tamamen dibe vurduk. Ancak 19 Mayıs 2011'den itibaren tarihin akışını hobi olarak değiştiren adam Fatih Terim yuvaya döndü. Fatih Terim kimsenin beklemediği şekilde gümbür gümbür değil de daha sensei dönmüştü. egolarından büyük ölçüde arınmış maç sonlarında hakemler ince ince doğrasalar da suçu kendi oyuncusunda aramış ama hala tavizsizdi. Takıma bazı çok istediği oyuncular katılmasa da genel olarak kafası kırık ve sakin oyuncuları kaynaştırarak yeni bir ekip yarattı. Bu ekip ki ligin 4.haftasından itibaren süper zırvaya kadar dosta güven düşmana korku saldı. Özlenen şampiyonluk geldi söylenecek çok söz var ama yazın canımız sıkıldıkça değerlendirme analiz yaparız zaten. velhasıl-ı kelam bu sezonun özeti Fatih Terim'dir."



"Hak etmek, şansa karşı galip geldiğinde başarılar anlamlı hale gelir. Bu güzel takımın her unsuru şampiyonluğu ayrı ayrı hak etti, kutlu olsun"


"Sezonun özeti aslında, şimdi kimin söylediğini hatırlayamadığım, “Fatih Terim futbola açsa Galatasaraylılar futbola doyar” sözüydü. Herkesin emeği var ama her şey İmparator’dan önce ve sonra diye ayrılıyor. Bunun dışında bir başka güzellik de diğer Türk takımlarına şampiyon diye haberler geçilirken Avrupa’da Galatasaray için evine, yani Şampiyonlar Ligi’ne geri döndü diye haber geçmeleri. Evet, yeniden gerçek savaş şimdi başlıyor. Bekle bizi Şampiyonlar Ligi."



"Bu seneki şampiyonluk UEFA ve süper kupadan sonraki en büyük mutluluğum. Ezeli rakibini sezon boyunca eze eze geçtiğin bir şampiyonluk. Şerefin ve temizliğin adı, her zaman iyilerin kazandığını anlatan Oscar Ödüllü bir sinema filmi bu şampiyonluk."



"Fatih Terim'in motivasyonu, Eboue'nin deparı, Elmander'in hırsı, Melo'nun çığlığıydı bu sene bizim için şampiyonluk... Sonunda inananlar kazandı, aslanlar zafere koştu, şampiyonluk şarkısı hiç düşmedi dillerden…"

Mustafa AKSOY

"18. şampiyonluk; her şeye rağmen GALATASARAY'ın yeniden dönüşünün habercisi Şampiyonlar Ligi'ne yeniden kavuşmamızın müjdecisi, milyonlarca taraftarın Sivas'ından Taksim'ine tek yürek olduğunun göstergesi, sahaya yüreğini koyan takımın neler başarabileceğinin kanıtı ve iyilerin mutlaka kazanacağının belgesidir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails