13 Kasım 2011 Pazar

Milli?


Her şeyden önce maçı, kadroyu, taktiği, rakibi vs. vs. analiz edecek bir yazı değil bu. Bu yazı kimine göre galiz hakaretlerden; bana göre ise tamamen gerçeklerden oluşacak. Milli takımı yıllardır heyecanla izlemediğimden, belki de kalan son birkaç kıvılcımı da 1-2 yıldır kaybetmiş durumdayım. Hiddink, Oğuz Çetin, futbolun idaresi, futbolcular gibi nedenler üzerine konuşmak yersiz. Özellikle kendilerine yorumcu diyen TV'deki denyolar da artık bunları konuşmanın fuzuli olduğunu bilsin. Kimse gidip de taraftara çamur atmasın. Federasyon, milli takım, Hiddink, ülke futbolu komple çamurun içinde zaten. Asıl söylemek istediğim bunlar değil hem.


Taraftarların futbolcuları protesto etmesi kadar normal bir şey olamaz. Tüm takım çok mu güzel oynadı? Hayır. Tüm takımı protesto etseydi taraftar, o zaman kimsenin sesi çıkamazdı. Lakin, seni ıslıklayan taraftara, ana avrat küfür edersen, el-kol yaparsan oradan sağ çıktığına dua edeceksin Volkan! Sonradan ortaya çıkıp, "Galatasaraylılar Kadıköy'e gelmesin" diyecek kadar götüne güveniyorsan, milli maç çıkışı o ana avrat küfür ettiğin taraftarların arasına gideceksin. Vaktiyle Sami Yen'de hayalarını avuçlarken, götünle top kontrol ederken sen çok profesyoneldin, çok iyi niyetliydin değil mi? Fenerbahçe'de oynadığının 4'te 1'ini milli takımda oynamanı bekliyor o küfrettiğin adamlar senden. Hem ıslıklamışlar da n'olmuş? Sen futbolcusun işini yapacaksın, gider yapmaya hakkın yok senin. Senin taraftarın kalecisini döverdi zamanında, seni pek şımartmışlar besbelli. Ne olursa olsun senin taraftara gider yapmaya hakkın yok. Bir de sözüm ona taraftarı telkin edecek olan kaptan, bıyık altından taraftara küfür ediyorsa zaten bu takım bitmiştir çoktan. Tabi tüm bunlar tamamen bu adamların kansızlığından değil, Rıdvan gibi omurgasızların bunların pohpohlamasındandır.

Tabi Volkan gibi kansızların sırtını sıvazlayanlar da sürüsüyle var piyasada. Bunların feriştahı da Rıdvan denen sürüngen. "Bu maç Anadolu'da olsa, destek olur, saygı olur" demek, senin Türkçe'nde "Galatasaray'ın sahası olmasın da neresi olursa olsun demekle aynı şey aslında. Biz bunu biliyoruz. "Milli maçta böyle şey olmaz kulüpçülük yapılmaz" diye ağlarken sen, biz senin bu söylediğinin millilik olgusuna ne kadar ters olduğunu da biliyoruz. Bir tek "maç Kadıköy'de olsaydı yenilmezdik" demedin, onu da deseydin keşke. Zaten biz görüyoruz içini...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails