8 Kasım 2010 Pazartesi

Sarp - Barış - Ayhan Farkı


Dün akşamki maçta takımın eskiye (Rijkaard dönemine) oranla kazandığı en önemli şey savunmayı dar alanda yaparak bence ligin en iyi hücum yapan takımına karşı ilk yarıda hatta maç genelinde net pozisyon vermemesiydi. Eldeki kadroya bakınca Hagi'yi suçlamak en son yapılacak şey. Elbette Hagi de oyuncu değişikliklerinde hatalar yaptı. Ancak bu kadroyla yapabileceğiniz en iyi şey savunma olur. Galatasaray'ın Türkiye şartlarında gol yemedikten sonra maç kazanması zor olmaz, özellikle deplasman maçlarında. Lakin bu kadro yapısıyla sistemli bir hücum anlayışı da imkansıza yakın.

Geçen sezonun ikinci yarısında yazdığım Sivasspor-Galatasaray ve Trabzonspor-Galatasaray maç yazılarımda da kadrodaki bazı oyuncuların karaktersizliğinden bahsetmiştim. Hagi devre arasında ne yapar bilmiyorum ama artık  M.Sarp, Barış, Aydın, Servet gibi oyuncuların bu takıma zarar verdiğini birisinin göstermesi lazım. Trabzonspor'da oyuna sonradan giren Ceyhun'un ve Engin'in Sarp-Barış-Ayhan üçlüsüne göre farkını görmemek körlük olur. Veya Misimovic ve çıkana kadar takımın en iyisi olan Cana erkenden oyundan çıkarken sahada kalanları görmek Galatasaray taraftarının artık yaşamak istemediği bir eziyettir.


Anlamadığım nokta ise Beşiktaş gibi kadrosunda yabancı sıkıntısı olan bir takım bile ne yapıp edip Necip'e şans vermeye çalışırken, Trabzonspor Ceyhun-Engin gibi oyuncuları sistemine monte ederken, biz neden 2 senedir hala futbolculuğu tartışılan oyuncuları izlemek zorunda kalıyoruz? Bank Asya'da en iyi genç oyuncu seçilen Musa Çağıran nerde şimdi? Peki ya Mehmet Batdal? Veya diğer genç oyuncular? Ne zaman kadroda revizyon mevzusu açılsa, revizyondan nasibinin alması gerekip de almayan oyuncular Sarp-Barış ve Ayhan oluyor. Barış nasıl olur da 3 yıldır hala bu takımda oynuyor. Kalli'nin bize kazığı olan bu adamı kimse fark etmiyor mu?

Yabancılara gelecek olursak; ne kadar iyi olursa olsun Milan Baros'un da artık sakatlığına bir çözüm bulunması gerekiyor. Aksi takdirde onun da artık faydası yok. Geçen yıl da en çok ihtiyacımız olan maçlarda sakat olan Baros, bu sene de aynı. Benim için iyi futbolcu yıl içinde oynadığı maç sayısıyla kendisini gösterir. Aynı şey Kewell için de geçerli. Tamam güzel gülüyor lafımız yok ama sezon sonunda kendisine hala "stay with us H.Kewell" denileceğini sanmıyorum. Sezon toplamında 15 maç oynayıp iyi işler yapan oyuncular Galatasaray'a fayda sağlamaz.


Devre arasında Hagi'nin bu oyuncular için bir karar vermesi gerekiyor artık. Bana kalırsa asıl revizyon yönetimden başlamalı. Bu yönetimin gitmesi ancak takım ligi 6. veya 7. bitirirse mümkün. Servet ve Hakan Balta da dahil bu saydığım karaktersiz oyuncular bu yönetim oldukça takımda kalacak gibi duruyor.

2 yorum:

  1. Yazdıklarının altına imza atarım kardeşim..Ötesi de yok..

    YanıtlaSil
  2. Abi bırakın adamı da bir maç bari 90 dk. oynasın şu Cana! Biz bu adamın bonservisinin 2/3 ünü mü aldık?

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails